IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Св. Св. Константин и Елена вече е едноличен собственик на Парк Билд

В рамките на последната година Св.Св. Константин и Елена закупи Парк Билд за 8,245 млн.лв.

12:50 | 08.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Св. Св. Константин и Елена вече е едноличен собственик на Парк Билд

Свети Свети Константин и Елена Холдинг АД е придобило и последните 25% от капитала на Парк Билд ООД, отново за сумата от 2,061 млн. лв, превръщайки се по този начин в едноличен собственик на дружеството, се казва в съобщение на холдинга до БФБ-София.

Продавач е Проучване и добив на нефт и газ АД, като сделката е сключена на 29 март 2010, а вчера е направено вписване на новото обстоятелство по партидата на Парк Билд в Търговския регистър.

Както продавачът, така и купувачът са част от групата на Химимпорт АД.

След три идентични на сегашната сделки през миналата година холдингът придоби 75% от Парк Билд. Сделките бяха през март, юни и септември.

Така в рамките на една година Св.Св. Константин и Елена закупи Парк Билд за 8,245 млн.лв.

Парк Билд се занимава с проектиране, строителство и продажба на недвижими имоти, обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, управление на недвижими имоти и др.

Дружеството притежава различни имоти, сред които 5 парцела с обща площ 7 дка във вилната зона на с. Чифлик, община Троян, както и терен с площ 14 дка в к.к. Св. Константин и Елена с хотелска част, наречена „Дом на геолога“.

Последната сделка на БФБ с акциите на Св.Св. Константин и Елена е от 31 март на цена от 10,42 лв., което представлява повишение от 10,9% от началото на годината и ръст от 9,6% за последната година.

В днешната търговия акциите на Проучване и добив на нефт и газ губят 5% от стойността си до 2,71 лв. за акция. От началото на годината те са се понижили със 6,7%, а за последната година спадат с 15,4%.

Свързани компании:

Проучване и добив на нефт и газ АД(NGAZ)

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още