IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актив Пропъртис с неконсолидирана печалба за първото тримесечие

Неконсолидираните приходи от продажби за тримесечието спадат с 47% на годишна база

18:03 | 28.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Актив Пропъртис с неконсолидирана печалба за първото тримесечие

Актив Пропъртис АДСИЦ отчита неконсолидирана печалба от 29 хил. лв. зa първото тримесечие на годината, показва отчетът на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

За същия период на миналата година бе отчетена загуба от около 1,5 млн. лв.

Приходите от продажби за тримесечието спадат с 47% на годишна база до 84 хил. лв.

Загубата на дружеството през миналата година бе 2,43 млн. лв., като се увеличи с 59% спрямо 2008 г.

Към 31 март 2010 Актив Пропъртис притежава недвижими имоти на обща отчетна стойност 21,886 млн. лв., се казва в междинния доклад за дейността на дружеството.

През 2009 компанията отчете обезценки на имотите си за 2,8 млн. лв., което е с 89% повече от обезценките през 2008.

На предстоящото на 30 април Общо събрание на дружеството ще бъде гласувано за разпределяне на брутен дивидент от 2 ст. на акция (1,9 ст. нетен).

Основни акционери в Актив Пропъртис АДСИЦ са ПТ Холдинг АД с дял от 29%, ИД Адванс Инвест АД с дял от 5,7% и Сиенит ООД, което притежава 5,89% от капитала на дружеството към 31 март 2010.

Основните активи на дружеството са магазин в Бизнес център Актив на бул. "Цариградско шосе" в София, административна сграда в Пловдив, подземен гараж в търговски комплекс Гранд в Пловдив, земеделски имоти в землището на с. Крумово до летище Пловдив, парцели до гребната база в Пловдив, парцели в местността Алепу до Созопол, парцел в Свиленград.

Дружеството има и право на строеж върху имот на Софийски университет в съседство с проекта Карфур на Цариградско шосе, както и общежитие в Плевен и парцел в местност Славия (ул. Житница 21) в София.

Последната сделка с акциите на дружеството е от 22 април на цена 0,50 лв., което представлява понижение от 17% от началото на годината и ръст от 11% за последната година.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 9,9 млн. лв. 

Свързани компании:

Актив Пропъртис АДСИЦ(AKTV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още