IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прайм Пропърти БГ почва нов жилищен проект в София

Сградата ще се намира в столичния квартал "Редута" в близост до "Сердика Център"

14:58 | 04.05.10 г.
Прайм Пропърти БГ почва нов жилищен проект в София

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ започва изграждането на нов жилищен проект в София, съобщиха от дружеството със специална инвестиционна цел. 

Фондът е закупил парцел с площ 384 кв. м в столичния квартал „Редута” на около 50 метра от „Сердика център”. В момента се разработва идейният проект на сградата и се определя точният размер на вложението, като инвестицията ще бъде направена изцяло със собствени средства на дружеството. Плановете на компанията са проектът да бъде завършен в рамките на една година.

„Жилищният пазар е най-малко засегнатият от кризата сегмент и този тип имоти се реализират най-бързо в момента", коментира Светослав Младенов, изпълнителен директор на дружеството.

„За проектите, които стартират сега, е важно да се преценят добре като тип, сегмент, локация, строителни материали, изпълнители. Трябва да се вземат предвид и особеностите на самия пазар – например на този етап от развитието му е задължително за една жилищна сграда да има детска площадка, магазин, аптека, да се предвиди обезопасяване, близост до училище, болница, парк. Това са неща, на които инвеститорите и купувачите обръщаха по-малко внимание преди 4-5 години, когато предлагането не беше толкова голямо.”

Това е вторият жилищен проект на фонда, след като преди около шест месеца компанията завърши сградата си на ул. „Черковна” в София. Тя е изцяло продадена с предварителен договор, посочват от дружеството.

Прайм Пропърти БГ инвестира в търговски, офис и жилищни площи и ваканционни имоти. По-големите му проекти са офис сградата в центъра на София “Прайм Бизнес Център”, Бизнес Парк Пловдив, ваканционното селище “Морски фар” в Свети Влас.

Вижте интервю със Светослав Младенов

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още