IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google - най-привлекателната компания за азиатските топ студенти

Местните фирми също набират скорост и стават все по-привлекателни за младите

16:34 | 22.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Получаването на работно място в Google все още е мечта за най-добрите студенти в Азия, предава CNN. Ново проучване сред студентите, учещи бизнес и инженерни специалности, направено от Universum, разкрива, че Google е най-атрактивният работодател сред двете групи учащи.

За студентите по бизнес PricewaterhouseCoopers, Deloitte, KPMG и Apple са в челната петица на най-харесваните места за работа.

Apple, Microsoft, Samsung и BMW Group са другите четири желания на инженерните студенти.

Големите мултинационални компании доминират в класацията, тъй като проучването обхваща студенти от страни в Азия, включително Китай, Малайзия, Индия, Япония, Виетнам, както и Австралия.

Десетте топ избора на студентите по бизнес са изцяло западни компании с операции в региона. Samsung, която е базирана в Южна Корея, е най-високо класиралата се азиатска компания. Тя се нарежда на четвърто място сред желанията на инженерните студенти.

Но местните фирми започват да набират темпо според Майк Парсънс, маркетинг директор на Universum за Азиатско-тихоокеанския регион. По думите му Universum вижда засилване на конкуренцията между големите мултинационални компании и малките местни фирми по отношение на привличане на най-големите таланти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още