IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджъри и предприемачи стават ментори на студенти от Американския университет

Представители на Viber и българските стартъпи Domestina и Roo Bar ще оценяват бизнес проекти

11:59 | 23.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;StartUP@Blagoevgrad</em></p>

Снимка: StartUP@Blagoevgrad

Мениджъри от утвърдени компании, както и някои от най-бързо прогресиращите български предприемачи, ще станат ментори на студенти, които желаят да започнат собствен бизнес.

Това ще стане възможно благодарение на конференцията по студентско предприемачество StartUPCon16‬, която се провежда за пета поредна година. Форумът, организиран от StartUP@Blagoevgrad, ще се състои на 26-27 март в студентски център „Америка за България” в Благоевград. Петата конференция по предприемачество в Американския университет в България ще помогне на много млади хора да разработят и развият своите идеи и да ги превърнат в работещи бизнес модели.

Събитието ще се проведе в рамките на 2 дни, събирайки ментори, експерти, предприемачи и инвеститори. Сред опитните професионалисти, които ще работят със студентите, са Даниела Иванова – мениджър „Бизнес развитие“ на Viber за Централна и Източна Европа; Владислав Симов, съосновател на иновативната платформа „Доместина“, която предлага почасово наемане на домашни помощници, както и Анита и Калин Класанови, които стоят зад успеха на популярната марка биодесерти Roo Bar.

Освен практически съвети от вече утвърдените мениджъри и предприемачи, младежите ще могат да присъстват на специални лекции и занимания, които ще предоставят възможността за разработване и усъвършенстване на идеи и преминаване през всички стъпки, свързани с основаването на бизнес.

Предприемаческият дух на участниците ще бъде стимулиран с организирани уъркшопи, където под насоките на професионалисти те ще упражняват практически трикове за създаване и промотиране на бизнес идеи.

Билети за конференцията могат да бъдат закупени от организаторите и онлайн на сайта на StartUP@Благоевград. Основен партньор на събитието е Американският университет в България. Екипът на StartUP@Blagoevgrad е съставен изцяло от студенти, които вярват, че развитието на младите хора е ключово за по-доброто бъдеще на България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още