IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое е най-иновативното предприятие на 2016 г.?

Името му ще стане известно на 7 декември по време на 12-ия Национален иновационен форум

15:53 | 02.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: Pixabay</em></p>

Илюстрация: Pixabay

Кое е най-иновативното предприятие на 2016 г.? Това ще стане ясно по време на дванадесетия Национален иновационен форум на тема "Иновации чрез таланти" на 7 декември 2016 г. от 11:00 ч. в Хотел „Балкан“

На форума ще бъдат обявени резултатите от годишния доклад Иновации.бг. 

Дванадесетият Национален форум на тема "Иновации чрез таланти" се организира от Фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България, Представителството на ЕК в България, Design for Europe и Единен иновационен център на БАН, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия към ЕК и с медийното партньорство на Bloomberg TV България и Investor.bg.


На форума традиционно ще бъдат обявени резултатите от годишния доклад Иновации.бг на Фондация „Приложни изследвания и комуникации”, който представя ежегодна оценка на иновационния потенциал на българската икономика и препоръки за подобряване на обществената политика по отношение на иновациите в България. Тази година акцентът е върху развитието на иновациите чрез подкрепата на таланти.

Президентът ще връчи и наградите на отличените предприятия в Дванадесетия Национален конкурс „Иновативно предприятие на годината 2016”. Конкурсът е един от най-старите в България и има за цел да популяризира успешни български иновативни компании сред широката общественост. През последните 12 години той е отличил над 70 иновативни фирми за пазарно лидерство, социални и зелени иновации, качество на живот, иновативно новостартирало предприятие, иновационен мениджмънт и за развитие на таланти. Наградата и форматът на конкурса са признати от Европейската комисия за най-добра национална практика за популяризиране на иновативното развитие.

За регистрация попълнете ФОРМУЛЯРА  не по-късно от 12:00 часа на 6 декември 2016 г. 

Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури според въздействието на отличените иновации.  Досега близо 70 фирми бяха отличени за своите постижения. Те получиха наградите си лично от българския президент.

„България е първата държава в ЕС, която създаде отделна оперативна програма за образование и иновации. Всички заинтересовани страни трябва да предприемат мерки в подкрепа на иновативни и конкурентоспособни образование, наука и бизнес, което да доведе до иновации, както в традиционните сектори, така и в секторите с висока добавена стойност, включително тези, които допринасят за опазването на околната среда“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 11-ия Иновационен форум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още