fallback

На какво бизнес моделиране разчитат фирмите по време на коронакризата?

Използваме канавата като обектив за извънредни бизнес ситуации, посочи Елина Желева, управляващ партньор в launchlabs Sofia

21:12 | 28.04.20 г.

Канавата за бизнес моделиране помага на мениджмънта на една компания да погледне положително на създалата се ситуация, след което структурирано да преосмисли всички елементи, които имат значение за бизнеса, както и да изготви тактически план за действие. Tова обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елина Желева, управляващ партньор в launchlabs Sofia. 

„Канавата сме я нарекли обектив за извънредни бизнес ситуации“, посочи тя и прогнозира, че с нея предприемачите ще гледат по-цялостно и по-положително на създалата се ситуация.

Елина Желева каза, че канавата се използва както от съвсем малките бизнеси, които са в епицентъра на кризата, като обучителни центрове, барове, ресторанти, така и от по-големи международни компании, които я предпочитат за преосмисляне на основни свои отдели.

По думите ѝ общо правило е да се фокусират върху есенцията на бизнеса.

"Есенцията е ключовата услуга, която носи добавена стойност и за която клиентите са готови да платят дори и в извънредна ситуация. Бизнесът трябва да инвестира в една работеща услуга, както и в такава, която би била популярна в бъдеще", заяви управляващият партньор в launchlabs Sofia.

Желева коментира, че работещите услуги крепят бизнеса.

"Това са настоящите приходи, но в същото време трябва да се иновира и да инвестира в услуги, които в бъдеще ще захранват бизнеса", уточни тя и  препоръча мениджмънтът да вярва повече на собствените си служители и да им дава повече свобода.

Според нея обаче тази тенденция вече е започнала още преди кризата с коронавируса".

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Материали с всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:28 | 14.09.22 г.
fallback