IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ученици от професионални гимназии могат да кандидатстват за стипендианти на ЧЕЗ

На 15 декември 2017 г. стартира шестото издание на конкурса на компанията

17:24 | 26.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Рixabay</em></p>

Снимка: Рixabay

ЧЕЗ България стартира инициатива Ден на отворените врати за ученици от професионалните гимназии. Събитието се проведе за първи път през Европейската седмица на професионалните умения, 20-24 ноември, в Плевен, Благоевград и София. 

Представители на компанията запознаха учениците от горните гимназиални класове с предимствата на професията електротехник и с възможностите за кариерно развитие в компаниите от групата ЧЕЗ в България, съобщи дружеството.

На 15 декември 2017 г. стартира шестото издание на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, в който могат да участват ученици по специалност електротехника от 12 клас в професионалните училища и гимназии в Западна България. Регистрацията се  извършва до 8 декември 2017 г. на сайта www.stipendiant.com. Там могат да бъдат намерени правилата за участие и етапите на състезанието.

Състезанието се провежда в три кръга и се организира в партньорство с Министерство на образованието и науката. Началото му е през декември, а финалът - през март 2018 г., когато ще станат известни и имената на победителите.

Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг ще получат стипендии за втория учебен срок, както и възможност да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. Досега в състезанието са участвали 545 ученици и са раздадени 43 стипендии.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още