IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силни данни дават поводи за оптимизъм за жилищния пазар в САЩ

Разрешителните за строеж през февруари са достигнали най-високото си ниво за последните пет години

15:40 | 19.03.13 г. 3
Силни данни дават поводи за оптимизъм за жилищния пазар в САЩ

Броят на издадените разрешителни за строеж в САЩ са достигнали най-високото си ниво за последните близо пет години през февруари. В същото време стартираните строежи на жилища са нараснали повече от очакваното в началото на годината, пише Investing.com.

Издадените разрешителни за строеж са отчели ръст с 4,6 на сто през февруари до сезонно коригираните 0,946 млн. броя. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за увеличение с 2,3 на сто до 0,925 млн. броя.

През януари, приравнено към годишна основа, бяха издадени 0,904 млн. разрешителни за строеж.

От сектора на строителството дойдоха и други добри новини. Те са свързани със стартираните строежи на жилища, които са нараснали с повече от предварително обявеното през януари.

През февруари новото строителство е нараснало с 0,8 на сто до 0,917 млн. единици на годишна основа, което е малко над предварителните прогнози. За първия месец на годината ревизията е от 0,89 до 0,91 млн. единици започнато строителство.

Днес щатският долар е стабилен след силния си ръст срещу еврото от вчера. Към 15:40 часа българско време еврото губи 0,13 на сто до 1,2940 долара за евро.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
avramcho
преди 11 години
Колега,винаги е така ;)...........Ентусиазъм / депресия / ентусиазъм..........това движи света , не само имотния пазар!това не могат да разберат "ламаринените" глави ........Участниците на Пазара са независими........от тях Нищо не Зависи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 11 години
ФЕД "опъна" гаргите и ги смени с отменени задължения... очакванията също! Никой не си разпуска стадото... при много "гарги" овцете бягат :) - 2-ра серия на същия сериал! Сега действието се развива с по-голям ентусиазуюъм за купуване, отколкото преди за продаване....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 11 години
И за какво са тия разрешителни за строеж? Защото табелите за продажба на безлюдни къщи и малки и големи са накацали като гарги на всеки ъгъл.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още