IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП на Сингапур със силна ревизия нагоре

Растежът през последното тримесечие на 2013 г. е бил с 5,5% на годишна и с 6,1% на тримесечна база

11:29 | 20.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БВП на Сингапур със силна ревизия нагоре

Ръстът на БВП на Сингапур през последното тримесечие на 2013 г. е бил ревизиран до 5,5% на годишна база спрямо предварителната оценка за 4,4% от януари, съобщава Ройтерс. Очакванията на агенцията бяха за растеж от 5,3%.

На тримесечна база икономиката е нараснала с годишен темп от 6,1% спрямо първоначалната оценка за свиване от 2,7%. Проучването на Ройтерс предвиждаше повишение от 0,8%.

Растежът за миналата година бе ревизиран до 4,1% спрямо първата оценка за 3,7%. За настоящата година правителството прогнозира растеж между 2% и 4%. 

Анализаторите отдават ревизията нагоре на по-силен растеж в различни отрасли, особено промишлеността.

„Както се очакваше, промишлеността бе основният източник на промяна (до ръст от 10,4% спрямо -4%), но имаше големи ревизии и при строителството (до 1,4% от -6,9%) и услугите (до 6,1% от -1,7%)“, посочва Тим Кондън от ING.

“Данните на тримесечна база са много волатилни заради фактори като фармацевтичната продукция, и трябва да се приемат внимателно, но това не променя картината на подобрени условия за растеж“, коментира Вишну Варатан от Mizuho.

“Смятаме, че балансът на рисковете е изместен към инфлацията и предвиждаме монетарните власти в Сингапур да запазят умерената си политика през тази година“, смята Кондън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още