IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на услугите в САЩ ускорява ръста си през април

Данните доказват съживяването на американската икономика след тежката зима

20:44 | 05.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Секторът на услугите в САЩ ускорява ръста си през април

Секторът на услугите в САЩ ускорява ръста си през април, отчитайки най-бързия темп на развитие за последните осем месеца. Новите поръчки се увеличават, а като цяло активността в сектора се ускорява с най-бързите темпове от началото на 2008 година насам, пише Reuters.

Индексът на Института за управление на доставките се повиши до 55,2 пункта през април, след 53,1 пункта в предходния месец март. Анализаторите очакваха ръст, но до едва 54,1 пункта.

Тези данни са доказателство, че икономическата активност в САЩ се възстановява след зациклянето заради суровите зимни месеци.

Индексът, следен от института, за 52-ри пореден месец е над нивото от 50 пункта. Над тази стойност е признак за експанция на сектора.

Подиндексът, следящ новите поръчки в сектора на услугите, се повишава до 58,2 пункта от 53,4 пункта през март. Това е най-резкият ръст от март 2010 година насам, когато увеличението беше от 7,5 пункта.

В същото време обаче индексът на заетостта намалява до 51,3 пункта, спрямо 53,6 пункта през март, въпреки че частният сектор в САЩ продължава да назначава служители в сектора на услугите. Според данните на трудовото министерство в САЩ 220 хил. работни места са били създадени в сектора на услугите през април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още