IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Как изглеждаха последните 12 месеца за биткойна в цифри

Броят на притежателите на виртуалната валута е нараснал с впечатляващите 700% за последната година до юни

08:38 | 15.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Как изглеждаха последните 12 месеца за биткойна в цифри

Биткойнът изпрати едни прекрасни 12 месеца. Въпреки нестабилността в цената и проблемите с търговията на черния пазар потребителите не могат да се наситят на криптовалутата.

Графика: VentureBeat. Ръстовете са отчетени в периода юни 2013 - юни 2014 г.

Според статистиката броят на притежателите на биткойни, или т.нар. биткойн портфейли, е нараснал с впечатляващите 700% за последните 12 месеца до юни.

Що се касае до медиите – мярката за популярност и легитимността, броят на материалите за криптовалутата се е покачил с 300%. Статистиката включва статии в някои от най-популярните медии по света, в това число Ройтерс, New York Times, Wall Street Journal и други.

Голям интерес към биткойна проявяват развиващите се пазари, които в търсене на по-висока доходност са разширили инвестициите си до 240 млн. долара през отчетния период, пише VentureBeat.

CoinDesk все пак изтъкна и някои от най-големите недостатъците на биткойна. Сред проблемите продължават да са масовите кражби, както и възможността от държавно регулиране, която според мнозина ще подкопае интереса към електронното парично средство.

Данните по никакъв начин не отразяват колко добре биткойнът може да функционира като валута в дългосрочен план. Те обаче са добър измерител за популярността, която ще бъде в основата на оптимистичното бъдеще пред алтернативните парични средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още