IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на храни на Острова падат до петгодишно дъно между май и юли

Подбиването на цените от супермаркетите може да се окаже добро за потребителите, но и търговците трябва да го усетят, посочва анализатор

14:08 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на храни на Острова падат до петгодишно дъно между май и юли

Стойността на продажбите на хранителни стоки във Великобритания пада до петгодишно дъно между май и юли заради масово подбиване на цените от супермаркетите, съобщи Bloomberg, като се позовава на данни от Асоциацията на търговците на дребно във Великобритания.

Стойността на продажбите в магазините, отворени преди повече от 1 година, намалява с 3,5% на годишна база, което е и най-големият спад от декември 2008 г. насам.

Продължителните агресивни намаления в британските супермаркети биха могли да подпомогнат потребителските разходи в условията на рекордно нисък ръст на заплатите.

„Продължителните кампании за намаления може да се окажат добри новини за потребителите, но трябва да бъдат усетени и от търговците“, коментира Дейвид МакКоркодейл от KPMG. „Възможно е това подбиване на цените да продължи в близкото бъдеще“, добави той.

В същото време общата стойност на всички продажби във Великобритания нараства с 1,3% между май и юли, най-вече благодарение на разходи за дома и мебели. Показателят за стойността на общите продажби през юли също отчита ръст от 1,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още