fallback

Доверието сред малкия бизнес в САЩ нараства през юли

Собствениците на малки фирми очакват да наемат повече персонал и да вдигнат заплатите на служителите си през третото тримесечие

16:46 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Доверието сред малкия бизнес в САЩ нараства през юли, сигнализирайки добро начало за икономиката през третото тримесечие, пише Reuters.

Индексът за оптимизма сред малкия бизнес на Националната федерация на независимия бизнес (National Federation of Independent Business – NFIB) нараства с 0,7 пункта до 95,7 пункта през юли, последвайки спад през юни. Анализаторите очакваха стойност от 95,8 пункта.

Ключовият икономически показател е поредният, след тези за заетостта, промишлеността и сектора на услугите, който сигнализира за подем на икономиката в началото на третото тримесечие, въпреки че липсват конкретни доказателства за увеличаване на икономическата активност.

През второто тримесечие американската икономика се разшири с годишен темп от 4% спрямо предходното.

6 от 10-те компонента на индекса бележат ръст, като увеличението е най-осезаемо сред фирмите, които намират момента подходящ за разширяване на дейността си. Скромен ръст се наблюдава сред предприятията, увеличаващи запасите си, тези, правещи капиталови инвестиции и разкриващите нови работни места.

Собствениците на малък бизнес очакват да увеличат наемането на персонал през третото тримесечие, както и да вдигнат заплатите на служителите си. Те изразяват и оптимизъм относно продажбите през третото тримесечие.

Очакванията им за бизнес условията като цяло обаче са те да се влошат през следващите шест месеца, като отбелязват слабите продажби и печалби през второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:22 | 09.09.22 г.
fallback