fallback

Биткойнът се срина с 21%*

Един от факторите, който може би е предизвикал днешните разпродажби, са новините, че Русия ще забрани сайтове, свързани с криптовалутата

21:30 | 14.01.15 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

След като във вторник биткойнът поевтиня с 15%, криптовалутата губи още 21% от стойността си, като трейдърите отново изразяват загриженост относно стабилността й, пише CNBC.

* Към 21:24 часа българско време цената на един биткойн е вече 182 долара. През ноември 2014 г. цената му бе 400 долара, а през 2013 г. прехвърли 1 150 долара.

Графикa: Investing.com

Цената на биткойна е доста волатилна, но нейните колебания често се свързват с новините за технологичната екосистема, която подкрепя криптовалутата.

Според управляващия директор с ресор „Търговия“ на SecondMarket Брендън О‘Конър зад поевтиняването в последните дни няма огромен негативен катализатор. Той смята обаче, че разпродажбите може би са закъснял отговор от случилото се миналата седмица. Тогава втората по големина борса за биткойни Bitstamp временно спря услугите си, след като съобщи, че е станала жертва на хакерска атака.

Борсата възобнови дейност, след като призна, че биткойни за около 5 млн. долара са били откраднати.

Друг фактор, който може да е повлиял на биткойна, са новините, че Русия започва да издава забрани за сайтове, свързани с криптовалутата, посочва трейдърът Брайън Кели.

Други предположения са, че ниските цени принуждават тези, които извличат биткойни, да продават, за да минимизират загубите си. Ако цената падне под разходите за електричество и хардуер, нужни за „копаенето“ на валутата, то тогава инвестицията е губеща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:06 | 06.09.22 г.
fallback