IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в Канада се понижава до 6,9% през май

Данните поднасят приятна изненада, тъй като консенсусната прогноза на анализаторите беше за стабилно ниво на безработицата от 7,1 на сто

16:22 | 10.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Безработицата в Канада се понижава от 7,1% през април до 6,9% през май, след като икономиката е добавила 14 хил. нови работни места, съобщи WBPonline, позовавайки се на канадската статистическа служба.

Данните поднасят приятна изненада, тъй като консенсусната прогноза на анализаторите беше за стабилно ниво на безработицата от 7,1 на сто и нови назначения от едва 5 хил. позиции. 

На годишна база заетостта расте с 109 хил. нови работни места.

Положителните данни засягат само заетите на пълно работно време, като броят им е с 61 хил. повече. Що се отнася до служителите на непълен работен ден, те намаляват с 47 хил.

Статистическата служба посочва, че спадът в безработицата се дължи на понижение в броя на канадците, които участват в пазара на труда и съответно търсят работа. Делът на заетите се понижава до 65%, което е най-ниското ниво от януари 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още