IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ се понижават до 3-месечно дъно

Данните по това време на годината са волатилни, тъй като някои автомобилни производители започват процес по временно затваряне на фабриките

17:14 | 21.07.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на американците, подали молби за помощи при безработица през миналата седмица, неочаквано се понижи и достигна тримесечно дъно, съобщи CNBC.

Подадените документи намаляват с 1 000 до сезонно изгладените 253 хил. през седмицата, която приключи на 15 юли. Това е най-ниското ниво от април, сочат данните на Министерството на труда.

Данните за предишната седмица не са ревизирани. Така документите се доближават до 43-годишното дъно от 248 хил., достигнато в средата на април.

Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха ръст на подадените молби до 265 хил. през седмицата до 15 юли.

Седмичните молби за помощи при безработица са под 300 хил. в продължение на 72 поредни седмици, което е най-дългият период от 1973 г. и е признак на здрав трудов пазар. 

Данните за подадените молби по това време на годината са волатилни, тъй като някои автомобилни производители започват процес по временно затваряне на фабриките, за да ги оборудват за новите модели.

Експертите от Министерството на труда посочват, че няма специални фактори, които да водят до динамиката през миналата седмица. Средната стойност за последните четири седмици, която се счита за по-добър показател, тъй като елиминира седмичната волатилност, се понижава с 1 250 до 275 хил. молби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 32 rate down comment 0
Тава е
преди 7 години
Да, лоша работа за хората и за управляващите. Или милиардерите трябва да се бръкнат или да спретнат някаква нова войничка. Потокът от ИД понамаля, заради лошите руснаци, а китайците бълват стоки , въобще нещо трябва да се промени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още