IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската икономика е изпаднала в застой през второто тримесечие

Анализаторите очакват резултатите за третото тримесечие, за да видят как Brexit се отразява на по-широката европейска икономика

10:33 | 29.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската икономика е изпаднала в застой през второто тримесечие. Това се тълкува като признак на слабост, още преди Европа да усети последствията от британския референдум за излизане от Европейския съюз, пише Bloomberg.

Брутният вътрешен продукт на страната остава без изменение през трите месеца до края на юни в сравнение с ревизирания ръст от 0,7% през предходното тримесечие, сочат данните на националната статистическа служба Insee, публикувани днес. Икономисти, анкетирани от Bloomberg, очакваха повишение от 0,2 на сто.

„Виждаме моментна снимка на икономиката преди влиянието на Brexit“, коментира Жил Моек, главен икономист за Европа в Bank of America Merrill Lynch в Лондон. „ЕЦБ се интересува повече от това какви ще бъдат резултатите през третото тримесечие и дали ще има последствия от Brexit.”

Досега проучванията сочат, че влиянието на британския референдум върху по-широката европейска икономика остава по-скоро приглушено.

Икономическото доверие в еврозоната неочаквано се подобри през юли, като в четвъртък Европейската комисия отчете повишение на индекса си за бизнес и потребителското доверие до 104,6 пункта от 104,4 през предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още