IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индустриалното производство във Великобритания изпраща 2016 г. с 1,2% ръст

Промишленото производство, което съставлява по-голямата част от индустриалното производство като цяло, се повишава с 2,1% на месечна база през декември

13:33 | 10.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индустриалното производство във Великобритания се повишава през декември с 1,1% на месечна база и надминава очакванията на икономистите, анкетирани от Bloomberg. На годишна база също има ускорение до 4,3% ръст през последния месец на миналата година.

Така през последното тримесечие индустриалното производство в Обединеното кралство расте с 0,3%, а не остава без промяна, каквато беше първоначалната оценка в първото четене на данните за БВП.

Промишленото производство, което съставлява по-голямата част от индустриалното производство като цяло, се повишава с 2,1% на месечна база през декември, сочат данните на Националната статистическа служба. Най-големи ръстове има във фармацевтичната индустрия и при металите. Производството на петрол и газ се понижава с 1,1%.

За цялата 2016 г. индустриалното производство расте с 1,2%, а най-голям е приносът именно от промишлеността, която се разширява с 0,7 на сто.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още