IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производствените цени в САЩ са се повишили повече от очакваното през февруари

Инфлацията при производствените цени се е ускорила с 0,3%

16:39 | 14.03.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инфлацията при производствените цени в САЩ се е ускорила повече от прогнозираното през февруари, а основните цени показват по-силен от очакванията възходящ натиск, съобщава Investing.com, позовавайки се на официалните данни от вторник.

В доклада си министерството на търговията казва, че производствените цени са се увеличили със сезонно коригирано ниво от 0,3% миналия месец, което е над прогнозата за ръст от 0,1%. През януари повишението бе от 0,6%.

За 12-те месеца до края на февруари индексът на производствените цени нараства с 2,2% на годишна база през февруари спрямо очакванията за 2,0% и след повишение от 1,6% през предишния месец.

Индексът на основните производствени цени, който изключва храните и енергията, се повишава с 0,3% през февруари, което е над прогнозите за ръст от 0,2%. Предишния месец повишението бе от 0,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
lyusien
преди 7 години
Очаквайте повишение на лихвените проценти на Ф Е Д утре Ако не се случи този месец тотова със сигурност ще стане през март
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още