IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявките за помощи при безработица в САЩ се понижават до петседмично дъно

Броят на американците, които продължават да получават помощи за безработица се понижава с 24 хил. до 2,03 млн. през седмицата, приключила на 25 март

17:37 | 06.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Заявките за помощи при безработица в САЩ се понижават до петседмично дъно, подчертавайки стабилността на трудовия пазар, съобщава Bloomberg, позовавайки се на Министерството на труда.

Понижението миналата седмица възлиза на 25 хил. до 234 хил. подадени документи. Прогнозите бяха за стойност от около 250 хил. Това е най-резкият спад от април насам.

Данните за предходната седмица пък са ревизирани леко нагоре от 258 хил. до 259 хил. подадени молби.

Броят на американците, които продължават да получават помощи за безработица, се понижава с 24 хил. до 2,03 млн. през седмицата, приключила на 25 март. 

Bloomberg посочва, че броят на подадените документи остава около най-ниското ниво от началото на 70-те години на миналия век. Това показва, че компаниите не искат да освобождават служители, тъй като се наблюдава търсене на кадри и същевременно недостиг на персонал с желаните умения и опит. Вече около две години подадените седмични заявки са под 300 хил., което се смята за сигнал за стабилен трудов пазар.

През последно време при тези данни има известна волатилност, посочва Bloomberg. Усреднената четириседмична стойност, която до голяма степен изглажда силните колебания, се понижава от 254 500 до 250 хил.

В сряда беше публикуван докладът на частната компания ADP за заетостта, а в петък се очакват официалните данни на Министерството на труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още