IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврото бързо отпразнува победата на Еманюел Макрон

Неяснотата около предстоящите парламентарни избори във Франция ограничава ръста на европейската валута

08:31 | 08.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Стойността на еврото се покачи в първите часове на азиатската търговия след победата на центриста Еманюел Макрон във Франция, съобщава Ройтерс. Опонентът на новия френски президент Марин льо Пен залагаше на излизане на Франция от еврозоната и ЕС и инвеститорите с облекчение приемат изборните резултати.

За кратко търговията на валутните пазари се извършваше при 1,104 долара за едно евро. Това е най-високото ниво на единната европейска валута от началото на ноември 2016 година насам. След това обаче търговията се върна до нива от 1,0974 долара за едно евро.

Единната европейска валута започна своя рейд на пазарите още след първия тур на изборите за френски президент. Това е и обяснението за толкова краткия марш сега след окончателните изборни резултати.

"Пазарите вече отпразнуваха победата на Макрон", сочи коментарът на Масафими Ямамото, валутен стратег в Mazuho Securities в Токио.

Според него ръстът на единната европейска валута ще е ограничен, заради съмненията, че политическото движение зад Еманюел Макрон "Напред!" (En Marche!) ще може да спечели мнозинство в предстоящите парламентарни избори в страната.
Без парламентарна подкрепа новият френски президент ще изпитва трудности да реализира планираните политики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
forexboy
преди 7 години
Уважаема Д.Петкова, най-високата стойност на евро-долара към момента е 1.1021 ...........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още