fallback

Границата от 3 хил. долара е ключова за биткойна

3 хил. долара е зона, чието преминаване има силен психологически ефект, смята Владислав Драмалиев от фондация „Битхоуп“

22:09 | 04.02.19 г. 6

Понижаване на цената на биткойна до под 3 хил. долара би довело до още по-сериозен спад в цената на криптовалутата. Това заяви Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп“, в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

По думите му 3 хил. долара е зона, която трябва да се следи внимателно, тъй като преминаването на тази граница има силен психологически ефект.

„Фундаменталните характеристики на криптовалутите остават същите. Въпросът се свежда до използваемостта им в реалния свят. Това важи за всички блокчейн проекти в сферата – да започнат да предлагат реални решения на проблемите, които бизнес потребителите имат“, посочи експертът.

Той коментира също, че се очаква положителен ефект от навлизането на институционални инвеститори в сферата.

Биктойнът загуби 46% от стойността си, като цената на друга от водещите криптовалути етер също е спаднала с близо 46%, обобщи Драмалиев.

По думите му това е най-дългият мечи период в историята. „Основното правило за криптовалутите е да се инвестира толкова, колкото сте готови да изгубите напълно. Това е правило още от началото през 2013 г., като то е валидно и сега“, посочи още той.

В понеделник дигиталната валута отбелязват ново понижение на цените си. Минути преди 21 ч. българско време биткойнът поевтинява с 0,22%, достигайки цена от 3418 долара.

Етерът на свой ред поскъпва с минималните 0,08% до 106,35 долара.Лайткойнът също поскъпва с близо 0,6% до цена от 33,73 долара, а цената на рипъла е почти без промяна на ниво от 0,2968 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
fallback