IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно във Великобритания спадат с 0,6% през ноември

Данните обаче не обхващат продажбите от Черния петък и Кибер понеделника

14:47 | 19.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Архив на Ройтерс

 

Продажбите на дребно във Великобритания неочаквано са спаднали през ноември, отбелязвайки четвърти пореден месец без растеж за първи път от 1996 г. насам, информира Bloomberg.

Обемът на стоките, продавани в магазините и онлайн, е отчел най-големия си спад за годината от 0,6%, съобщи в четвъртък Националната статистическа служба на страната. Икономистите от своя страна очакваха увеличение на показателя от 0,2%. Вб_я Вб_я

Продажбите на дребно отчитат най-дългият си период без нарастване от 23 години насам. Това ще натежи на растежа през четвъртото тримесечие.

Цифрите обхващат периода между 27 октомври и 23 ноември, което означава, че продажбите от Черния петък и Кибер понеделника ще попаднат в доклада за декември.

Продажбите на храни са спаднали с 0,6%, а разходите в универсалните магазини са регистрирали спад от 1,4%.

Данните излизат точно преди заседанието относно паричната политика на Английската централна банка. Очаква се централната банка да задържи лихвените си проценти непроменени на ниво от 0,75%. Повечето анализатори също очакват Майкъл Сондърс и Джонатан Хаскел да повторят призивите си за незабавно облекчаване на политиката.

На годишна база продажбите на дребно са нараснали само с 1%. Това бележи най-слабия темп на повишение от април 2018 г. Онлайн разходите представляват 21,5% от общите разходи за периода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още