fallback

Манията по биткойна започва да отслабва

Токенът се намира в най-дългата си губеща серия от декември насам

16:10 | 25.03.21 г. 5
Автор - снимка
Редактор

Цената на биткойна се понижава на фона на червената вълна при активите, които по-рано печелиха от оптимизма около стимулите, завладял пазарите, съобщава Bloomberg.

Най-голямата криптовалута поевтинява с 10,6% до 50 880 долара малко след 15 часа българско време, дълбаейки още по-дълбоко под двуседмичното дъно от рано сутринта в Ню Йорк, когато цената беше около 52 950 долара.

Токенът се намира в най-дългата си губеща серия от декември насам. По-широкият индекс Bloomberg Galaxy Crypto също се опитва да пребори негативния тренд.

Нарастват спекулациите, че последните стимули в САЩ ще бъдат изразходвани в реалната икономика, а не на пазарите, тъй като ваксинациите скоро ще върнат нормалния начин на живот.

Броят на кол опциите, търгувани в САЩ, се отдалечава от рекордите по-рано тази година, а интересът към GameStop Corp. и ARK Innovation ETF намалява.

биткойн

Цената на биткойна е с около 9 хил. долара под рекорда от 61 742 долара, достигнат по-рано през март, но остава със 700% по-скъп спрямо година по-рано. Монетата записа ръст, но за кратко в сряда, след поредица от туитове от изпълнителния директор на Tesla Inc. Илон Мъск, който обяви, че ще приеме цифровия актив като средство за плащане.

Токенът остава основно средство за спекулации и е малко вероятно да измести алтернативните убежища, коментира Блайт Мастърс, бивш изпълнителен директор на JPMorgan Chase, която сега е главен изпълнителен директор на Motive Capital.

Според едни финансисти биткойнът е твърде нестабилен, за да бъде приет като валута. Други твърдят, че институционалното одобрение се разширява, като част от усилията за диверсификация на портфейлите и хеджиране на рискове като ускорена инфлация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
fallback