IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Албена преговаря с чужд инвеститор за продажба на Бялата лагуна

Проявен интерес има и от други чужди компании

11:34 | 31.05.07 г.
Албена преговаря с чужд инвеститор за продажба на Бялата лагуна

Албена АД е в процес на преговори с потенциален чуждестранен инвеститор за продажбата на акциите си в дъщерното дружество Бялата лагуна, като интерес има и от други чужди компании, съобщи БФБ-София.

Въвеждането на акциите на Бялата лагуна АД за търговия на БФБ през март 2007 г. е популяризирало дейността на дружеството, което е предизвикало интереса на местни и чуждестранни инвеститори, се казва още в съобщението.

По-рано през месеца Здравка Иванова, директор за връзка с инвеститорите (ДВИ) на Бялата лагуна АД, каза за Investor.bg, че акциите на дружеството са обявени за продажба при цена 22 лв. за акция.

Размерът на емисията е 4,3 млн. акции с номинал 1 лв. При цена 22 лв. за акция това прави 94,6 млн. лв. за пакет от 99,99% от капитала, собственост на Албена АД, или 21% от текущата пазарна капитализация на Албена. Към края на март активите на Бялата лагуна възлизат на 91,7 млн. лв., като почти 100% от тях са дълготрайни материални активи. Само балансовата стойност на земите на дружеството е 84,346 млн. лв.

Сключени сделки с книжата на Бялата лагуна няма.

Свързани компании:

Бялата лагуна АД(4W5)

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още