IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 14 до 16 ноември е заявяването на акции от ЦБА Асет Мениджмънт

В момента текат срещи за определяне на ценовия диапазон и той ще бъде оповестен непосредствено преди стартиране на записването в началото на следващата седмица

13:52 | 06.11.07 г.
От 14 до 16 ноември е заявяването на акции от ЦБА Асет Мениджмънт

От 14 до 16 ноември ще се проведе публичното предлагане на акции от ЦБА Асет Мениджмънт АД, според днешно съобщение в Държавен вестник. Методът на предлагането е букбилдинг.

На 22 октомври Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от ЦБА Асет Мениджмънт АД, гр. Велико Търново. Емисията е в размер на 3,9 млн. лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка и минимална емисионна стойност от 2 лв. всяка. В момента капиталът на дружеството е разпределен в 16.3 млн. акции.

В момента текат срещи с инвестиционни посредници и фонд мениджъри за определяне на ценовия диапазон и той ще бъде оповестен непосредствено преди стартиране на записването в началото на следващата седмица, каза за Investor.bg Ивайло Маринов, Председател на УС и изпълнителен директор на ЦБА Асет Мениджмънт АД. Цената и разпределението на предлаганите акции ще бъдат определени след анализ на обема подадени лимитирани и пазарни поръчки, които впоследствие ще бъдат класирани.

IPO-то ще се смята за успешно при записани 70% от акциите. Ако интересът към книжата надвиши предлагания обем два пъти, основните акционери възнамеряват да продадат и до 780 хил. броя от старите акции. Очакваният free-float след предлагането ще достигне 23,17%.

Основни акционери на дружеството са Радослав Владев с 44,55% от капитала, Красимир Гърдев с 44,55% и Ивайло Маринов с 9,90%. (Вижте интервю с Ивайло Маринов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЦБА Асет Мениджмънт).

Емитентът е част от икономическа група в позицията на дружество-майка. Притежава 100% от капитала на дружествата ЦБА - Русе ЕООД, ЦБА – Велико Търново ЕООД, ЦБА - Габрово ЕООД.

Основната дейност на дружеството е свързана с проектирането, изграждането и пускането в действие на множество търговски обекти за търговия на дребно – супермаркети, обединени в обща търговска мрежа – ЦБА. Част от дейността на дружеството и дъщерните му дружества включва привличането на съществуващи търговски обекти за продажба на хранителни продукти на дребно чрез т.нар. „асоцииране” за работа в рамките на търговска мрежа ЦБА.

Набраните от емисията средства ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на дружеството за разширяване на търговската мрежа, затвърждаване на позицията на лидер в Северен Централен регион и увеличаване на пазарния дял през периода 2007-2009 г.

Проспектът на дружеството и негова презентация на български и английски език вече са публикувани в интернет страниците на ТБ Уникредит Булбанк, ИП Сомони Файненшъл Брокеридж и ЦБА Асет Мениджмънт.


От него става ясно, че към края на 2006 г. в дъщерните дружества на ЦБА Асет Мениджмънт работят 465 души, а в компанията майка към 18 август 2007 г. работят 22 души.

ЦБА Асет Мениджмънт АД управлява 9 супермаркета и един логистичен център. Оборотът за първото полугодие на 2007 г. е 20,1 млн. лв., което е ръст с 20% спрямо същия период на 2006 г.

За 2006 г. дружеството отчита 520 хил. лв. нетна печалба, а за първото полугодие на 2007 г. - 467 хил. лв. печалба. За 2004 г. и 2005 г. нетната печалба е била съответно 292 и 379 хил. лв.

Приходите по години за периода 2004 г. - 2007 г. (полугодие) са съответно 22,1 млн. лв., 28,5 млн. лв., 33 млн. лв. и 20,1 млн. лв.

 

 

 

 

 

 

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още