IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди 5 проспекта и вписа 5 емисии

18:10 | 21.12.07 г.
КФН потвърди 5 проспекта и вписа 5 емисии

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор потвърди проспект на Захарни Заводи АД за публично предлагане на 2,08 млн. акции в резултат от увеличение на капитала. Емисионната стойност на една акция е 15,56 лв.

В последните месеци капитализацията на дружеството се понижи с над 50% и днес средната цена беше 15,22 лв. за акция, тоест под емисионната цена.

Дружеството планира да привлече 32,4 млн. лв. от капиталовия пазар. Въпреки това за последната година акциите на дружеството са се повишили с 145%, а за последните 3 години с 15,4 пъти.

За деветмесечието на 2007 г. дружеството отчита спад на консолидирани продажби от 29,5% до 50,6 млн. лв. Текущата му пазарна капитализация е 127 млн. лв. Дружеството отчита консолидирана печалба от 3,3 млн. лв. за деветмесечието на 2007 г.

Основни акционери са „Захар инвест” АД с 43 % от капитала, „ГУ-Фарадей”ЕООД с 25,58% , „Ритъм – 4 – ТБ”ЕООД с 25,55% и 5,87 % от капитала се притежават от други акционери.

Регулаторния орган издаде лиценз на „Софарма билдингс” АДСИЦ, гр. София, да извършва следната дейност като дружество със специална инвестиционна цел секюритизиращо на недвижими имоти.

КФН потвърди проспект за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев  и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от „Софарма билдингс” АДСИЦ , в резултат на първоначално увеличение на капитала на дружеството. Вписва горепосочената емисия акции /в процес на емитиране/ в публичния регистър.

Учредители на дружеството са ИД „Надежда” АД с 30 % от капитала, Огнян Донев и Винцислав Стоев с по 24% от капитала, „Софарма” АД с 10 %, „София”АД – 6 % и „Телекомплект”АД с 6%.

В състава на Съвета на директорите влизат Емил Костов – изпълнителен директор, Иван Кралев – зам.председател и Радосвет Радев – председател на СД.

КФН потвърди и проспект за първично публично предлагане на акции, емитирани от „Петър Караминчев” АД, гр. в резултат от увеличаването на капитала на дружеството.

Бе потвърден и проспект за първично публично предлагане на акции, емитирани от „Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ” АДСИЦ, гр. София. Емисията е в размер на 325 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев  и емисионна стойност 3.20 лева всяка. Вписва емисията в публичния регистър.

Основната дейност на дружеството е набиране на средства чрез издаване на емисии ценни книжа и инвестиране на набраните средства в вземания (секюритизация на вземания), покупко-продажба на вземания.

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ” АДСИЦ, гр. София, е част от икономическата група Енемона АД. Акционери в дружеството са Енемона АД с 58,07%, Еко инвест холдинг АД с 14,88%, Енергомонтаж АЕК (АД) с 8,19% и други физически и юридически лица с 18,86% о капитала.

В състава на Съвета на директорите влизат Прокопи Прокопиев - председател, Цветан Петрушков – зам.председател и изпълнителен директор и Христо Христов – независим член.

КФН вписа ЦБА Асет Мениджмънт АД, гр. Велико Търново, като публично дружество и емисия ценни книжа в регистъра. Емисията е в размер на 20 200 000 лева, разпределана в 20 200 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една.  Емисията представлява съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Регулаторния орган вписа в публичниа регистър емисия акции, издадени от Корпорация Унимаш АД, гр. Пловдив с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 1 949 920 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една в резултат увеличение на капитала.

КФН вписа като публично дружество Сити ДивелъпмънтАДСИЦ, гр. София и емисия ценни книжа. Емисията е в размер на 219 804 броя обикновени, безналични с номинална стойност 10 лев всяка и с ISIN код – BG1100013074, издадени от „Сити ДивелъпмънтАДСИЦ и представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството в размер на 2 198 040 лева.

Бе издаден лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на „Оверон Финанс” АД, гр. София (в процес на учредяване).

Председател на СД е Васил Мирчев, заместник-председател е Васил Стоименов. Дружеството ще се представлява и управлява съвместно от изпълнителния директор Атанас Видев и Златко Попов, член на СД.

Оверон Финанс” АД следва в 14-дневен срок да удостовери, че изискуемият капитал за учредяването му е изцяло внесен.

КФН издаде разрешение на УД Загора Финакорп Асет Мениджмънт АД да организира и управлява Договорен фонд „Загора Финакорп Балансиран Фонд”. Потвърждава проспект за публично предлагане на дялове на договорния фонд и вписва емисията в публичния регистър. Вписва договорния фонд като емитент.

КФН потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия ценни книжа, които ще бъдат издадени от „ФеърПлей Пропъртис” ДСИЦ, гр. София, в резултат от увеличението на капитала на дружеството. Емисията е в размер на 10 140 000 лева, разпределени в толкова броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акцци с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 2,25 лева. Вписва в публичния регистър емисията акции (в процес на емитиране).

Бе вписана и последваща емисия ценни книжа, издадени от Формопласт” АД, гр. Кърджали в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 223 465 лева на 3 798 905 лева. Емисията е в размер на 3 575 440 броя нови обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

КФН издаде одобрение за преобразуване чрез вливане на ИП“СТС Финанс” ЕАД, гр. София в ИП“Булброкърс” ЕАД. В резултат от вливането ИП “СТС Финанс” ЕАД ще бъде прекратено без ликвидация, цялото му имущество ще бъде прехвърлено и ще се поеме от ИП “Булброкърс” ЕАД при условията на универсално правоприемство, в съответствие с договора за преобразуване, подписан между двата инвестиционни посредници.

Свързани компании:

ЦБА Асет Мениджмънт АД(CBAM)

Сити Дивелъпмънт АДСИЦ - права(R1CITY)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Захарни заводи АД(ZHZA)

Корпорация Унимаш АД(3U8)

Формопласт АД(FORM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още