IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите акции на три дружества ще се търгуват от понеделник

Дружествата са Пи Ар Си АДСИЦ, Холдинг Нов Век АД и Пропъртис Кепитал Инвестмънтс АДСИЦ

15:13 | 07.02.08 г.
Новите акции на три дружества ще се търгуват от понеделник

В понеделник, 11 февруари, ще стартира вторичната търговия с книжата на три публични дружества – Пи Ар Си АДСИЦ, Холдинг Нов Век АД и Пропъртис Кепитал Инвестмънтс АДСИЦ, съобщи БФБ-София.

Емисията на Пи Ар Си АДСИЦ, която е с присвоен борсов код PRC, е в размер на 650 000 лева и е разпределена в 65 000 броя акции с номинал 10 лева.

Предметът на дейност на Пи Ар Си АДСИЦ е секюритизация на недвижими имоти като основната дейност на дружеството е насочена към пазара на имоти с търговски, административно и жилищно предназначение, в т.ч. изграждане, отдаване под наем и покупко-продажба.

Учредители на дружеството са „Българо-американска кредитна банка” АД с 30% от капитала, Алекси Попов с 22,4%, Райчо Райчев с 18,2%, Ема Бонева с 18,2%, Тодор Рогачев със 7% и Константин Попов с 4,2%. Председател на СД и изпълнителен директор на дружеството е Райчо Райчев.

Новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Нов Век АД, които са регистрирани за търговия, са 907 586 броя и са издадени в резултат на увеличение на капитала на дружеството до 1 557 209 лева.

Емисията на Пропъртис Кепитал Инвестмънтс АДСИЦ е в размер на 650 000 броя акции с номинал 1 лев и присвоен борсов код PCI.

Учредители на дружеството са ДФ Алфа Индекс Имоти, чрез УД Алфа Асет Мениджмънт АД с 30% от капитала, Борд ООД с 50%, Симеон Ненков и Бонка Ненкова – всеки с по 10% от капитала. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав Ирина Кривенко, Христо Станев и Александър Симеонов.

В краткосрочен план Пропъртис Кепитал Инвестмънтс АДСИЦ възнамерява да закупи терен, на който да изгради, а впоследствие продаде и/или отдаде по наем търговски комплекс във Варна.

Свързани компании:

Пи Ар Си АДСИЦ(PRC)

Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс АДСИЦ - права(R1PCI)

Холдинг Нов Век АД(HNVK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още