IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Системна грешка е причинила няколкочасовия срив на Twitter

От компанията отричат да са станали жертва на хакерска атака

16:05 | 22.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Системна грешка е причинила няколкочасовия срив на Twitter

В продължение на повече от три часа вчера платформата за микроблогинг Twitter не беше достъпна. Проблемите започнаха към 18 часа средноевропейско време. Днес проблемите продължават, но за по-краткотрайни периоди.

Въпреки че компанията заяви в официално съобщение, че причината за техническата неизправност е бъг в системата, се появиха хакери, които твърдят, че са причинили проблемите.

Хакерската група UGNazi пое отговорността за срива заради подкрепата, която социалната мрежа заявява спрямо Закона за обмен и защита на кибер данните (CISPA), който ще позволи на федералните органи и частният бизнес сектор да обменят информация за потенциални киберпрестъпления. От Twitter обаче отричат да са били обект на хакерска атака.

Вицепрезидентът на компанията Мейзън Равашдех пише в блога си, че „бъг в един от софтуерните компоненти“ е бил причина за срива. При това ставало дума не за грешка в единичен компонент, а за такава, която се простира в редица части.

Същевременно Равашдех посочва, че в изминалите шест месеца услугата е постигнала уникална стабилност и надеждност. Среднодневно за 24-часов период Twitter е бил достъпен в 23 часа, 59 минути и 40 секунди. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още