IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook продължава да впечатлява със силни резултати

Социалната мрежа е регистрирала приходи от близо 800 млн. долара за миналата година, печалбата е „десетки милиони“, разкриват запознати

08:44 | 18.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Facebook продължава да впечатлява със силни резултати

Финансовото представяне на социалната мрежа Facebook се оказва доста по-добро, отколкото се очакваше. Основна причина за това е експлозивното нарастване на броя потребители и рекламодатели, разкриват запознати с финансовото състояние на компанията, цитирани от Ройтерс.

Приходите за миналата година са били в размер на близо 800 млн. долара, а печалбата е достигнала „десетки милиони долари“, заявява един от източниците на информационната агенция. Според анализатори, това е доста силно представяне на социалната мрежа, която съществува едва от шест години, но вече има близо 500 млн. потребители.

Силните резултати вероятно ще увеличат още повече интереса на инвеститорите, макар ръководителят на компанията Марк Цукерберг да обяви, че листването на Facebook за търговия на борсата не е сред приоритетите в краткосрочен план.

Забавянето на данните за финансовото състояние на Facebook се дължи на това, че компанията е изцяло в ръцете на своите основатели и те рядко разкриват информация за резултатите й. Именно затова чак сега се разкриват данни за представянето през 2009 година.

Данните обаче показват, че Facebook се представя доста по-добре от прогнозите, които варираха за приходи на стойност между 550 и 700 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още