IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo Japan въвежда търсачката на Google?

Компанията, едва около 30% от която са собственост на американската Yahoo иска да поеме по свой собствен път на развитие

09:25 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Yahoo Japan въвежда търсачката на Google?

Най-големият интернет портал в Япония – Yahoo Japan, се готви да направи знакова промяна в поведението и стратегията си. Това се вижда от плановете занапред да бъде използвана търсачката на основния конкурент на Yahoo в световен мащаб – Google.

По този начин Yahoo Japan ще се разграничи от стратегията на американската компания Yahoo, която обединява усилията си с Microsoft, за да противодейства именно на Google, предава Ройтерс.

Информацията за потенциалната сделка бе разпространена днес от японския вестник Nikkei business daily, както и от технологичния блог на Dow Jones Newswires All Things Digital. Очаква се този ход да бъде част от създаването на по-голям съюз в областта на мобилните продукти и комуникацията.

Информацията, че Yahoo Japan обмисля смяна на механизма на търсачката си бяха потвърдени от говорителя на компанията Тору Нагано, който обаче е отказал да предостави повече данни, допълва Ройтерс.

Към момента американската Yahoo притежава малко над една трета от капитала на Yahoo Japan. Вторият по големина акционер в японската компания е Softbank Corp.

Интересен факт е това, че преди споразумението с Microsoft, Yahoo искаше да създаде алианс с Google, но американското правителство се противопостави на тези намерения и идеята пропадна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още