IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С над 270% скочи печалбата на Canon за полугодието

Благодарение на водената политика за понижаване на разходите японският производител е успял да вдигне над три пъти оперативната си печалба

10:22 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
С над 270% скочи печалбата на Canon за полугодието

Японският производител на електронни продукти и фототехника Canon обяви над 270% ръст на нетната си печалба за първата половина на годината до 124,45 млрд. йени (1,13 млрд. евро).

Компанията освен това запази досегашните си прогнози за целия годишен период, предаде АФП.

За периода януари-юни Canon регистрира и 16,5 на сто увеличение на продажбите си на годишна база, като те достигат 1,726 трлн. йени (15,7 млрд. евро).

Значителното подобрение на резултатите идва след спад на оборота от 30% за миналата година, когато бяха силно намалели поръчките от страна на компании на принтери и друга офис техника.

В ключовия сегмент на фотоапаратите от групата казват, че пазарът на огледално-рефлексни апарати продължава да расте в глобален план, а продажбите на компактните модели се възстановяват в развитите държави и нарастват в развиващите се страни.

В съобщението на Canon се уточнява, че всички дейности се радват на увеличени продажби въпреки негативното влияние на скъпата йена.

Благодарение на водената политика за понижаване на разходите японският производител е успял да вдигне над три пъти оперативната си печалба за полугодието и тя възлиза на 200,28 млрд. йени (1,82 млрд. евро).

Считайки, че тази тенденция ще се запази, Canon, който вече повиши веднъж очакванията си за годината, този път ги запазва. Компанията прогнозира нетна печалба от 240 млрд. йени за годината, или ръст от 82,3% спрямо 2009 г.

Очакванията за продажбите са за увеличение с 16,9 на сто спрямо 2009 г. до 3,75 трлн. йени, а за оперативната печалба – за ръст от 66% до 360 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още