IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондове за дялов капитал в преговори с News Corp и AOL за закупуването на Yahoo?

Разговорите с News Corp и AOL са започнали преди около две седмици и са станали по-интензивни през последните дни, според източник на Ройтерс

10:27 | 14.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фондове за дялов капитал в преговори с News Corp и AOL за закупуването на Yahoo?

Няколко компании за дялов капитал са се свързали с интернет и медийни компании, сред които News Corp и AOL, с идеята да проверят дали имат интерес към изкупуването на Yahoo, съобщи Ройтерс, позовавайки се на запознат източник.

Търсачката Yahoo, която е на второ място в сектора в САЩ след Google, има проблеми с възстановяването на ръста на приходите си.

Евентуалната сделка ще зависи от продажбата на активи на Yahoo в Азия, сред които 40% дял в китайската Alibaba Group и 34,5% в Yahoo Japan, е посочил източникът, пожелал да остане анонимен, тъй като преговорите не са обявени публично.

Разговорите с News Corp и AOL са започнали преди около две седмици и са станали по-интензивни през последните дни. Въпреки това те все още са в начален етап и затова участниците в тях все още не са се свързали с Yahoo, е пояснил източникът.

Спекулациите за интерес на компании за дялов капитал към Yahoo се появяват спорадично през последните месеци.

Според отделен източник Silver Lake Partners е сред компаниите, замесени в скорошни разговори за придобиване, които са съвсем в началото си. Идеята е била подхвърлена и на Blackstone, но от фонда в момента не работят по такава сделка, по информация на трети източник.

От News Corp, AOL и Yahoo са отказали коментар.

Слуховете за плановете на Yahoo да продаде активите си в Азия са появиха, след като стана ясно, че Yahoo Japan се готви да използва търсачката на основния конкурент на Yahoo в световен мащаб – Google.

Продажбата на дяловете в Yahoo Japan и Alibaba Group ще намали рязко сегашната пазарна капитализация от близо 20 млрд. долара на Yahoo, което ще улесни евентуално придобиване на търсачката.

Според анализатори обаче продажбата на тези активи, особено на китайските, няма да е лесна, тъй като дяловете на Yahoo са големи и ще е трудно да бъдат оценени така, че всички страни да са доволни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още