IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилните оператори с 14 хил. долара приход на секунда от SMS-и

Изпращането на кратки съобщения е нараснал 3,5 пъти за последните три години

16:40 | 19.10.10 г.
Мобилните оператори с 14 хил. долара приход на секунда от SMS-и

Собствениците на мобилни телефони по света изпращат по 200 хиляди кратки текстови съобщения всяка секунда. Такава статистика направи Международният телекомуникационен съюз ITU, съобщи АФП.

Като цяло по данни на организацията за 2010 година в света ще бъдат изпратени 6,1 трилиона съобщения. За сравнение, през 2007 година собствениците на мобилни телефони са изпратили 1,7 трилиона кратки съобщения. При тези цифри става ясно, че пазарът на sms-и е нараснал повече от 3,5 пъти за това време.

При това мобилните оператори заработват от sms-и повече от 427 млрд. долара годишно. За тази статистика от Международния съюз изхождат от стандартната цена за съобщение от 7 цента. Така всяка секунда операторите получават от изпратени съобщения 14 хил. долара.

В съобщението на ITU се споменава още, че лидер в количеството изпратени съобщения са Филипините и САЩ. На тях принадлежат 35% от всички изпратени съобщения през 2009 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още