IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook влиза в нова битка с Google и Yahoo – пуска електронна поща

С база от 500 млн. потребители социалната мрежа може да се превърне и в най-голямата електронна поща

22:28 | 15.11.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Facebook влиза в нова битка с Google и Yahoo – пуска електронна поща

Американската социална мрежа Facebook направи нова стъпка в борбата си за господство в интернет. Тя е свързана с пускането на електронна поща и е насочена директно срещу лидерите в този сегмент – Google и Yahoo, пише MarketWatch.

Новата услуга, която ще предоставя на потребителите имейл адрес, като освен електронни писма, тя ще позволява изпращането на кратки съобщения и SMS-и само от една пощенска кутия.

„Това няма да убие имейлите. Това е система за съобщения, която включва като част от себе си и изпращането на електронни писма”, заяви изпълнителният директор на компанията Марк Цукерберг.

Компанията посочва, че стартира новата услуга заради големия брой млади потребители, които изобщо не използват електронна поща, тъй като тя е твърде формална и бавна, допълва той.

Цукерберг посочи, че услугата е била разработвана в продължение на цяла година. Тя предвиждала възможност за филтриране на писмата с оглед това, дали са изпратени от познати или непознати контакти, казва той.

„Можем да направим доста добри неща при филтрирането, тъй като знаем, кои са вашите познати”, заяви Цукерберг.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
!?!Mnogo filosofski komentari za nesto mnogo prosto.Facebook e mqsto kudeto da mojesh grupovo da kibi4ish i da si gubish vremeto. Edinstvenata mu smislena funkciq e za sa suhranenie na snimki (koeto e o4evidno i ot imeto mu)Do po dolniq komentar: I zasto ka4vash nesto, koeto iskash da ostane anonimno?Ina4e otnosno anonimnosta - nikoi nikude ne garantira 4e tova koeto pishe v profila ti vuobste e istina. Kakvo po anonimno ot tova. Vseki moje da vzeme 1 snimka na nqkoj i da mu napravi "account"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
GRio
преди 13 години
Интересен коментар... Само да допълня, за "демократичните устои световното общество" - системите за промиване на мозуците водят началото си от тук. Комунизмът като идеология иска всички хора да задоволяват нуждите си. Проблемът е, че при капитализма нуждите не са важни - важни се желанията, при това собствените. Интересно е, че общата ( от "comun") теория за развитието на обществата се потвърждава - вземи приемер с линукс дистрибуциите - нещо за което не се плаща, прави се от всички и се ползва от всички. Идеята е всички да са добре, колкото се може по-добре.Дали FaceBook има подобни мотиви..? ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Novakat
преди 13 години
На 27 октомври тази година, си деактивирах профила във файсбук.Причината стана една поснтата моя снимка на която пъркам от щастие.Снимката причини основното човешко чуство- завист и то от доста близки хора.Това беше момента в които идеята фейсбук изчезна за мен.Четейки тази статия се замислих върху доста неща. Един от изводите е, че това групиране и неискане да се изкаже човек свободно зада не стане за смях пред другите(там никои не е анонумен) направи фейсбук това оръжие за което всички комунисти само мечтаеха за да разсипят демократичните устрои на световното обществото.Фейсбук се превърна в синвол на началото на постдемократичната история на човечеството.Само едно малко "глобално' събитие да стане и тогава манипулацията ще доиде на дневен ред.Преставете си само това оръжие в ръцете на пропагандна машина с размерите на нациската при Хитлер.Мен лично тръбки ме побира.Да със сигурност файсбук е бъдещето , но за мое голямо съжаление то не е светло! Лек и успешен ден на всички:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още