IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google и Facebook са преговаряли за придобиване на Twitter

Разговорите, които засега нямат резултат, оценили сайта за микроблогове на 10 млрд. долара, пише WSJ

09:51 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google и Facebook са преговаряли за придобиване на Twitter

Google и Facebook, както и други компании, са провели разговори за придобиване на Twitter, които оценяват сайта за микроблогове на 10 млрд. долара, предаде Wall Street Journal.

През декември Twitter набра финансиране в размер на 200 млн. долара чрез сделка, оценяваща компанията на 3,7 млрд. долара. По данни от септември потребителите на Twitter са били 175 млн.

Според информацията на Wall Street Journal през последните месеци ръководството на Twitter е провело разговори на „ниско ниво“ с шефове на Facebook и Google за евентуално придобиване на Twitter.

Позовавайки се на източници, запознати с въпроса, от WSJ посочват, че и други компании са водили подобни преговори. Обсъжданата сума била в рамките на 8 млрд. и 10 млрд. долара.

Засега обаче преговорите нямат резултат, а от Google, Facebook и Twitter са отказали коментар, пише изданието.

Въпреки високата цена, която е поставена за Twitter, ръководството на компанията работи върху изграждането на голяма независима група. Източниците на WSJ са посочили, че от Twitter вярват, че могат да нараснат до компания за 100 млрд. долара.

Създаденият през 2006 г. Twitter е сред най-популярните социални мрежи в света наред с Facebook, Zynga и LinkedIn. Twitter предложи място за реклама на сайта чак в средата на 2010 г.

По оценки на eMarketer през 2010 г. Twitter е набрал от реклама 45 млн. долара 2010, а през тази ще генерира 150 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още