IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марк Зукърбърг: Facebook трябва се ползва и от деца под 13 години

Създателят на социалната мрежа е готов да се бори за промяна в закона, която да направи сайта достъпен и за по-малките

14:56 | 24.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Марк Зукърбърг: Facebook трябва се ползва и от деца под 13 години

Създателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че иска сайта за социални контакти да бъде разрешен за използване и за деца на възраст под 13 години.

Сегашната възрастова граница в САЩ е продиктувана от закон от 1998 г., с който се защитава неприкосновеността на децата в интернет, пише BBC.

Зукърбърг твърди, че е готов да се бори за промяна.

Според него битката си заслужава заради образователните ползи от използването на сайта.

„Това ще е битка, която ще започнем в някакъв момент. Моята философия е, че когато става дума за образование трябва да се започне от много, много ранна възраст.”

„Заради [законовите] ограничения дори не сме започнали този процес на обучение”, коментира Зукърбърг по време на среща, посветена на иновациите в училищата в Калифорния.

Той посочва намирането на начини за подобряване на образованието като една от своите най-големи страсти.

Опасенията за това колко отрано децата трябва да имат право да използват Facebook обаче се запазват.

Критиците твърдят, че неприкосновеността на личния живот и заплахата от тормоз в интернет означават, че по-ниската възрастова граница следва да се запази.

Според говорител на Facebook обаче социалната мрежа дава достатъчен контрол върху безопасността и неприкосновеността на личния живот на базата на възрастта, която се посочва при регистрация.

Въпреки законовите ограничения от America's Consumer Reports прогнозират, че около седем и половина милиона от 600-те млн. потребители на Facebook са на възраст под 13 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още