IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мениджърите на Twitter, McAfee и Microsoft стават съветници на Обама

Американският президент често привлича за консултанти известни имена от ИТ индустрията

12:04 | 30.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Обама ще бъде съветван от няколко изтъкнати мениджъри от ИТ индустрията.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Обама ще бъде съветван от няколко изтъкнати мениджъри от ИТ индустрията. Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на популярната микроблогърска услуга Twitter Дик Костоло ще съветва президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност. Костело е поканен да заеме позиция в консултативен комитет за сигурност на комуникациите, съобщиха от Белия дом.

Освен това поканени в комитета са още няколко изтъкнати мениджъри от ИТ индустрията - президентът на McAfee Дейвид Де Уолт, Лиза Хук от Neustar и мениджърът от Microsoft - Скот Черни.

Костоло оглави Twitter през октомври миналата година, когато зае мястото на един от основателите на компанията - Еван Уилямс. Преди това сегашният изпълнителен директор изпълняваше функциите на оперативен директор на компанията.

Барак Обама оценява много високо работата на Twitter в съвременното общество. Микроблогърската мрежа първа съобщи за убийството на Осама Бин Ладен, преди още големите информационни агенции да са научили за това. Американският президент е "горд, че може да назначи на тези постове толкова впечатляващи мъже и жени", се казва в изявлението на Белия дом. "Благодаря им за това, че предоставят на правителството на САЩ своя огромен талант".

Консултативният комитет за сигурност на комуникациите на САЩ съществува от вече  25 години. Основната му задача е да консултира президента по въпросите на информационната безопасност. Днес  в него влизат мениджъри от AT&T, Sprint Nextel и Verizon Wireless.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още