IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook излиза на борсата през 2012 година със $100 млрд. капитализация?

Натиск от служителите и регулаторни изисквания са в основата на необходимостта акциите на компанията да се търгуват публично

20:22 | 13.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Социалната мрежа Facebook вероятно ще излезе на фондовата борса през първото тримесечие на следващата година. Това съобщават източници от компанията за CNBC.

Един от основните фактори за точния момент, в който акциите на компанията ще бъдат листнати за търговия, са изискванията на американските регулаторни органи за разкриване на информация от компаниите, които разполагат с над 500 инвеститора в акционерната си структура.

Очакванията са до края на годината Facebook да премине тази граница, посочват източниците на CNBC.

Освен това Facebook се изправя и пред вътрешен натиск от своите служители. Заради вътрешнофирмени ограничения на тях им е забранено да продават акциите си от компанията на вторичния пазар.

За последно на борсата SharePost, където се търгуват акции на непублични компании, е била сключена сделка за продажбата на 100 хил. акции от капитала на Facebook за сумата от 3,4 млн. долара. Това се равнява на пазарна капитализация на социалната мрежа в размер на 85 млрд. долара.

Според източниците на информацията в компанията смятат, че при дебюта на борсата Facebook ще получи оценка в размер на 100 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Nejchev
преди 12 години
Балонът се надува!Надувайте момчета, да стане на парчета! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още