IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай иска пълен контрол над интернет

Притеснени от Арабската пролет, започнала в социални мрежи, китайските лидери предприемат стъпки дисидентите да нямат възможността да повторят подобна организация и в Китай

16:46 | 29.08.11 г.
Китай иска пълен контрол над интернет

Пекин продължава да затяга обръча около интернет потребителите, които си позволяват да критикуват властта, пише huffingtonpost.com. Притеснени от Арабската пролет, започнала чрез кореспонденции в социални мрежи, китайските лидери предприемат стъпки дисидентите да нямат възможността да повторят подобна организация и в Китай.

Партийният секретар Лу Ки е посетил централата на една от най-големите онлайн компании в страната – Sina Corp., която e собственик на популярната социална мрежа Weibo. Ки е предупредил шефовете на Sina, че трябва да се придържат към правилата за „засилване на мерките за сигурност и предотвратяването на разпространение на фалшива и вредна информация”. В това число да цензурират неуместни коментари и да предоставят данни за самоличността на потребители при установено нарушение.

От Sina Corp. наскоро коментираха, че имат отдел с над 100 служители, които следят за нарушения 24 часа в денонощието. Според Ки обаче това не е достатъчно, предвид факта, че Weibo има над 140 милиона активни потребители.

В друго развитие по темата на проведена конференция на Пекинската асоциация на онлайн медиите, всички 104 членуващи компании получиха разпореждания да са особено внимателни по отношение на съдържанието на сайтовете си.

Още новини за технологии от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още