IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chrome синхронизира настройките за разширения

Браузърът се превръща в основа на платформата Chrome OS, която ще управлява уеб приложения

18:09 | 27.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В последната версия на своя браузър Chrome щатският интернет гигант Google е внедрил възможността за синхронизация на настройките на разширенията на няколко устройства, пише ZDNet.

Ако например активирате разширение за страницата на Investor.bg, което ще ви позволи да виждате в горната лента всяка новина при публикуването й и й зададете настройки по ваше предпочитание, браузърът ще ги пренася автоматично на всяко едно устройство, което ползвате с него. Функцията е част от актуализация на софтуера в изходящия код на Chrome.

По този начин Google прави нова стъпка в усилията си да направи от Chrome не просто браузър, а основа в своята операционна система Chrome OS, която ще управлява уеб приложения.

До този момент в Chrome можеха да се синхронизират пароли и инсталирани разширения, които позволяват на потребителя на настрои браузъра по своите разбирания.

В началото на седмицата Google представи бета версия на Chrome 15. Тя е за Windows, Mac OS X и Linux.

Най-важната промяна е преработената страница „нов таб“, която дава достъп до най-често посещаваните страници или приложения. Страницата се появява, според настройките, при старта на браузъра или при отварянето на нов подпрозорец (таб).

Навигацията между отделните категории става чрез стрелка в лявата или дясната част на екрана. Освен това в Chrome 15 е въведено ново интуитивно меню на мястото на мениджъра на папки, което е в стила на Chrome, а не на операционните системи, в които работи браузърът.

Също така Google е подобрил производителността на функцията за преглеждане преди печат (print preview). Отстранени са и редица грешки, вкл. проблемът с показване на скролбара в PDF четеца за Mac OS X Lion.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още