IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google прави нов опит за навлизане на пазара на платена телевизия?

Онлайн гигантът ще конкурира кабелните оператори първоначално в рамките на пилотен проект в Канзас, разкрива Wall Street Journal

18:11 | 04.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Google прави нов опит за навлизане на пазара на платена телевизия?

Американският интернет концерн Google ще се пробва и в бизнеса с платена телевизия. Първоначално компанията ще въведе услугата като пилотен проект чрез своята фиброоптична мрежа, пише The Wall Street Journal.

Досегашните опити на Google да навлезе на този пазар претърпяха неуспех. Софтуерната платформа Google TV не можа да се наложи. 

Изданието се позовава на вътрешнофирмени източници, запознати с плановете. Според тях Google ще разшири планирания си за Канзас пилотен проект за фиброоптична интернет връзка с видео и телефонни услуги. По този начин компанията ще стане директен конкурент на кабелните оператори, които от известно време предлагат в пакетни услуги телевизия, телефония и интернет.

По всяка вероятност Google вече преговаря с редица американски канали, за да излъчва техните програми. Разговори са водени вече с Disney, Time Warner и Discovery Communications, които са оператори на каналите ABC, ESPN, CNN, HBO, Discovery Channel и TLC.

Според публикацията интернет концернът вече е подсилил екипа си с мениджъра от сферата на кабелните оператори Джеръми Стърн, който беше мениджър в National Cable & Telecommunications Association. Все още обаче няма конкретни планове, а говорител  на компанията отказва повече информация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още