IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yap ще доставя гласовото управление на устройствата Kindle

Amazon придобива чрез свързана компания специализирания в софтуер за разпознаване на речта разработчик

11:35 | 11.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Yap ще доставя гласовото управление на устройствата Kindle

По всичко личи, че и Amazon се подготвя за включване на пазара на софтуер за разпознаване на речта. Според информация на сайта The Atlantic компанията Dion Acquisition Sub, свързана с Amazon, е купила Yap, която предлага услуга за превръщане на съобщения от гласова поща в текст.

Компанията е и собственик на сериозно портфолио от патенти, свързани с разпознаването на реч. До този момент Yap прехвърляше гласови съобщения на клиентите на американските телекоми в текстова форма. Тази услуга бе прекратена в края на октомври, вероятно, за да се подготви сделката с Amazon.

До този момент онлайн търговецът не е коментирал материала.

Приложението Siri на Apple предизвика фурор сред потребителите на устройствата с последната операционна система на компанията, но в същото време остави и доста хора разочаровани по отношение на нещата, които все още не може да прави. Затова някой конкурент, който работи достатъчно бързо, може да се опита да предложи и по-добър вариант. Браншови специалисти предполагат, че посредством Yap Amazon ще се опита да предложи именно подобен на Siri проект.

Това изглежда ще е следващата тенденция не само при мобилните устройства, но и при други устройства от потребителската електроника. От години Microsoft работи в посока на естествения потребителски интерфейс и вече видяхме първите резултати при Kinect и Windows Phone, а според слуховете и Google се кани да подобри технологията за гласово разпознаване, вградена в Android, инвестирайки в последно време значителни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още