IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon започва от утре доставките на таблета Kindle Fire

Устройството е най-продаваният продукт на сайта за електронна търговия

20:42 | 14.11.11 г.
<p>
	Таблетът Kindle Fire. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Таблетът Kindle Fire. Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за онлайн търговия Amazon съобщи днес, че ще започне доставките на изключително рекламирания таблет Kindle Fire шест дни по-рано, като още утре първите потребители ще могат за получат устройството си, предаде БТА, като се позова на ДПА.

Компанията вече е продала 5 милиона устройства, които са на цена до 200 долара и на които се гледа като на най-обещаващия конкурент на доминиращия на пазара iPad на Apple, който се хвали с по-високи технически характеристики, но струва най-малко два пъти повече.

По думите на вицепрезидента на Kindle Fire Дейв Лимп устройството се е превърнало в най-продавания продукт в сайта на Амазон и на базата на потребителското търсене компанията произвежда милиони таблети от този вид повече от планираното.

Базираният на операционната система на Google – Android таблет Kindle Fire бе представен на 28-и септември. От този ден онлайн търговецът започна да приема предварителни поръчки.

Според изiледователската компания IHS iSuppli компонентите на Kindle Fire струват 191,65 долара, а с допълнителните разходи по сглобяването му себестойността на таблета достига 209,63 долара.

Така загубите на Amazon са под 10 долара на устройство. Компанията обаче се надява, че нейният таблет ще насърчи потребителите да купуват повече продукти и услуги от нея, което ще компенсира загубите.

Притежателите на Kindle Fire ще получат достъп до каталога на Amazon Instant Video със 100 хиляди заглавия на филми и телевизионни предавания, съдържанието на Amazon MP3 (17 000 песни), милиони електронни книги и 100 ексклузивни графични романа от DC Comics.

Освен това таблетът ще задвижва няколко хиляди приложения включително тези на услугите Netflix, Pandora, Hulu и др., а клиентите ще получат безплатен абонамент за един месец за услугата за доставка на филми Amazon Prime.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още