IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Android мина 700 хил. активации на ден

Това е чувствително увеличение на фона на 300 хил. дневни активации в края на 2010 г.

12:06 | 21.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Android мина 700 хил. активации на ден

Според изпълнителния директор за Android Анди Рубин под платформата на Google вече се активират над 700 хил. устройства на ден в световен мащаб.

Рубин направи това изявление чрез профилите си в Google+ и Twitter и допълва: „За тези, които се чудят – ние отчитаме всяко устройство само веднъж, тоест, не броим препродадени устройства, а „активация“ за нас е регистрацията за безжичните услуги на всяко устройство, което е закупено в магазина“.

Това е чувствително увеличение, особено на фона на 300 000 дневни активации в края на 2010 г. Статистиката отразява нарастващата популярност на Android. Рубин твърди, че в световен мащаб дневните активации на Android устройства нарастват с 4,4% на седмица.

Последните оповестени данни бяха за 550 000 активации на ден, които бяха споделени от председателя на Управителния съвет на компанията Ерик Шмид в Германия по-рано и бяха потвърдени няколко пъти, за последно на изложението LeWeb миналата седмица.

700 хил. активации на ден правят почти 5 млн. на седмица, 21 млн. на месец и над 1/4 млрд. на година.

Като се имат предвид и пуснатите наскоро хитове сред смартфоните, като Samsung Galaxy Nexus, Motorola RAZR и HTC Sensation XE, в бъдеще броят на активациите на появилата се преди 3 години на бял свят операционна система ще продължава да расте.

Голямото разнообразие на устройствата с Android, които се предлагат от повечето производители в различни мрежи, е ключовият фактор за бързото нарастване на популярността на платформата.

За сравнение - Apple обяви, че в първия ден на продажби е успяла да пласира 1 млн. броя устройства iPhone 4S и над 4 млн. за първата седмица. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още