IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yandex "намери" Twitter

Двете компании обединяват усилия за по-успешно търсене в сделка, която по непотвърдена информация възлиза на 30 млн. долара

14:54 | 21.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Yandex "намери" Twitter

Платформата за кратки съобщения Twitter е станала официален партньор на най-голямата руска търсачка Yandex в търсенето в реално време, заявиха от централата на Yandex.

Yandex, която е листвана на Нюйоркската фондова борса, посочва в днешното си съобщение, че сделката ще й даде пълен достъп до всички публикации в Twitter с изключение на личните.

Според слуховете, които на този етап не са потвърдени, стойността на сделката е около 30 млн. долара. 

От руската компания обявиха, че ще покриват всички езици, но резултатите ще се съсредоточат върху потребителите в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан.

По този начин на практика Yandex ще покрива туитовете на над 2 млн. потребителя. Ползващите Yandex пък ще могат да търсят по потребителско име, хаштаг и т.н.

Миналата година Google и Twitter не успяха да подновят сделка, с която гигантът в онлайн търсенето да включва резултати от социалната мрежа, припомня Ройтерс.

Yandex е най-голямата в Русия платформа за онлайн търсене, заемаща около 63% от пазара. Google се нарежда след нея с пазарен дял от 23%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още