IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата се амбицира да удвои британските туристи у нас до 2020 г.

Туристическият пазар във Великобритания е стратегически за нас, тъй като е на второ място в света по генериране на туристи

18:37 | 27.02.12 г. 1
<p>
	Заместник-министър Иво Маринов. <em>Снимка: МИЕТ</em></p>

Заместник-министър Иво Маринов. Снимка: МИЕТ

Близо 285 хиляди британски туристи са посетили България през миналата година, а амбицията на държавата е до 2020 година туристите от Острова да нараснат до 500 хиляди годишно, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 

Днес заместник-министърът с ресор туризъм Иво Маринов представи резултатите от завършилата кампания за популяризирането на страната ни като дестинация пред Великобритания. Кампанията е преминала под надслов „Магията живее тук" и финансирана по оперативната програма „Регионално развитие".

„Това е първата интегрирана рекламна кампания за България на туристически пазар Великобритания. Той е стратегически за нас, защото е на второ място в света като генериращ пазар“, заяви Иво Маринов.

Тя е започнала през октомври миналата година, а посланията й са стигнали до над 6 милиона британски телевизионни зрители и 140 журналисти, които са представили местата за почивка в България в британски издания.

Великобритания е на второ място в света по генериране на туристи – британците правят по 66 милиона пътувания на година, обясни заместник-министърът Иво Маринов и очерта профила на британците, посещаващи България.

През януари е отчетен ръст от 67% в посещенията на граждани от Великобритания у нас, като близо 60% от тях са били с цел почивка и екскурзия, показаха изнесените днес данни на Националния статистически институт.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е кандидатствало също така и за финансиране на рекламни кампании в Русия, Германия, Швеция, Румъния и Полша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
TNO
преди 12 години
Браво! Мисля ,че поставената като цел бройка може да се достигне много по-бързо.Рекламата в Швеция , Русия и Германия е задължителна и трябва да се прави на всяка цена ,а вместо в Румъния и Полша е по-оправдано да се рекламира в Дания,Норвегия,Финландия или Холандия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още