IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google приключи придобиването на Motorola Mobility

Досегашният главен изпълнителен директор на Motorola Санджай Джа е отстъпил поста си на Денис Удсайд

17:09 | 22.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google приключи придобиването на Motorola Mobility

Броени часове след като китайските антимонополни власти дадоха разрешението си за осъществяване на милиардната сделка, Google официално придоби мобилния производител Motorola Mobility.

Новината бе съобщена чрез постинг на главния изпълнителен директор Лари Пейдж в корпоративния блог на концерна. 

Както се и очакваше, досегашният главен изпълнителен директор на Motorola Санджай Джа е отстъпил поста си на Денис Удсайд, дългогодишен служител на новия собственик. 

„Познавам Денис от почти десет години и той е феноменален в способността си да изгражда екипи“, заявява Пейдж. През последните три години Удсайд е помогнал на концерна да повиши приходите си от 10,8 млрд. до 17,5 млрд. долара като директор на концерна за Америка.

"Страхотно време е да си в мобилния бизнес днес и съм уверен, че екипът на Motorola ще създаде следващото поколение мобилни устройства, което ще подобри живота на хората в бъдещите години," казва още Пейдж.

Засега не е ясно какво ще се случи с продукцията на Motorola Mobility, но от Google обясниха още, че новопридобитата компания ще действа самостоятелно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още