IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo напредва в търсенето на нов директор

За мястото на подалия оставка Скот Томпсън се спрягат три конкретни имена

10:17 | 06.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Yahoo напредва в търсенето на нов директор

Изпадналият в криза интернет пионер Yahoo очевидно отчита напредък в търсенето на нов ръководител. В "късата листа" на кандидатите е попаднал бившият изпълнителен директор на AOL Джонатан Милър, твърдят два запознати с преговорите източника пред Ройтерс.

Милър, който в момента е ръководител на цифровия отдел на медийната империя News Corp., е близък приятел на сегашния временен директор на Yahoo Рос Левинсън.

През 2008 г. Милър бе поканен да се присъедини към борда на директорите на Yahoo, но след това стана ясно, че това не може да стане поне до март 2009 г.

Причината е, че в договора му с бившия му работодател AOL и компанията Time Warner е включена клауза за защита от конкуренцията, според която Милър не може да работи за редица корпорации от бранша до края на този срок. Според близки до ситуацията лица Милър е вярвал, че Time Warner няма да се противопостави на новото му назначение.

През декември 2008 г. Wall Street Journal съобщи, че бившият изпълнителен директор на AOL води разговори с инвеститори за събирането на средства за придобиването на Yahoo Inc. или част от нея. Милър вярва, че може да организира сделка на стойност около 20 до 22 долара за акция на Yahoo, обясняват източниците, което означава, че ще трябва да се привлекат около 28 млрд. до 30 млрд. долара, за да се купи цялата компания.

Разговори за шефското място в интернет пионера се водят и с директора на водеопортала Hulu Джейсън Килар. През последните години той изигра ключова роля в създаването и превръщането на Hulu в атрактивна услуга за потребителите и наред с това работи в Amazon в продължение на десетилетие.

И самият Левинсън все още се счита за кандидат за постоянно заемане на длъжността, разказват още запознатите. Милър, Килар и Левинсън, както и говорител на Yahoo отказват коментари. Според ширещите се слухове Килар в момента има по-големи шансове от Левинсон да се превърне в директор на Yahoo в дългосрочен план.

През май концернът трябваше да преглътне трета смяна на главен изпълнителен директор само в рамките на три години. Едва през януари назначеният Скот Томпсън подаде оставка заради аферата с „разкрасената“ си автобиография. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още